Muffiny z wiśniami i migdałami - prosty i szybki przepis

Muffiny z wiśniami i migdałami

print

Kolejne z serii: muffiny z wiśniami i migdałami

Autorska wersja Izy

… a właściwie migdałowe z wiśniami. Nie będę się przechwalać, ale są naprawdę bardzo dobre…

 

Składniki suche:

  • 20 dag mielonych migdałów
  • 20 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody.

 

Składniki mokre:

  • 2 jajka
  • 12 dag jogurtu naturalnego
  • 5 dag oleju rzepakowego

 

Dodatki:

  • 25 dag wydrylowanych wiśni

 

Tak jak zawsze przy robieniu muffinek: składniki suche zmieszać szybko z mokrym, dorzucić wiśnie (bez pestek!), przełożyć ciasto do formę wyłożonej papilotkami, piec pół godziny w 200 stopniach, na ostatnie pięć minut włączyć termoobieg. Połączenie migdałów z wiśniami smakuje więcej niż dobrze. Jest to zestawienie smaków tak idealne jak wiśnie i czekolada!

Smakowały Ci nasze muffiny z wiśniami? Przepisów na muffiny mamy mnóstwo!

Znajdziesz je tu: Muffiny wytrawne i słodkie