Pasta z czerwonej soczewicy

Pasta z czerwonej soczewicy

print

Pasta z czerwonej soczewicy

Tydzień temu zrobiłam taką pastę z zielonej soczewicy. Była pyszna, ale miała wygląd nienadający się do pokazania szerszemu gronu. Nadawała się wyłącznie do jedzenia z zamkniętymi oczami o) Ta ze zdjęcia to już zupełnie co innego. Nie tylko smaczna, ale i estetyczna :o)

Kubeczek czerwonej soczewicy trzeba zalać dwoma kubeczkami wody. Gotować aż soczewica zacznie się rozpadać – czyli po jakichś kilkunastu minutach. Wtedy dodać 1/4 kostki masła, 2 łyżki błyskawicznych płatków jęczmiennych lub owsianych (podgotować jeszcze chwilę), sól, trzy łyżki koncentratu pomidorowego i podsmażoną na oleju cebulkę. I już.

Smakowała Ci nasza pasta z czerwonej soczewicy? Mamy więcej pomysłów na smaczną i prostą kolację – znajdziesz je tutaj: Pomysły na kolację