Makaron z czerwoną papryką

Makaron z czerwoną papryką

print

Makaron z czerwoną papryką

Obiad, który zrobi nawet dziecko:)

Tym razem to nie moje dzieło, lecz starszego dziecka. Dziecka już dorosłego 🙂

– 3 czerwone papryki,

– ciut chili,

– 3 łyżki oliwy,

– 4 ząbki czosnku,

– nieco rukoli, ewentualnie szpinak lub inne jadalne liście :),

– sól,

– pieprz,

– pełnoziarnisty makaron spaghetti – 1 opakowanie;

 

Danie najprostsze z prostych – czosnek przeciśnięty przez praskę został lekko podsmażony na oliwie, potem do czosnku została dorzucona wcześniej pokrojona papryka, wszystko razem podduszone, aż papryka zrobiła się miękka. (Gdy papryka się dusi, najlepiej zacząć gotować makaron). Potem paprykę i czosnek zostały zmiksowane i doprawione. Sos wystarczy wymieszać z makaronem, dorzucić nieco rukoli (na zdjęciu jest szpinak, ale rukola pasuje bardziej). Do sosu oprócz czosnku można też dodać cebulę.

Smakował Ci makaron z czerwoną papryką? Mamy mnóstwo innych przepisów na smaczny obiad – znajdziesz je tutaj: Obiady i kolacje