Makaron z oliwkami, papryką, pomidorami i ziołami

Makaron z tym, co zostaje z pizzy

print
ardzo podobnym daniem podzieliła się ze mną w pracy moja Szefowa :o) Pochodziło z małej pizzerii nieopodal i było po prostu super! Omawiałam potem to jedzonko z uświadomionymi kulinarnie koleżankami, mówię, że kapary, pomidory, papryka, dużo różnych składników i wreszcie któraś z Pań przytomnie stwierdza: no tak, wszystko co im zostało z pizzy…

Żeby porządnie nakarmić pięć osób wzięłam:

– pół czerwonej papryki

– jeden świeży pomidor

– 10 połówek suszonych pomidorów

– dużą garść zielonych oliwek

– dużą garść czarnych oliwek

– trzy duże pieczarki

– trzy łyżki kaparów

– 4 łyżki oliwy

– 4 ząbki czosnku

– opakowanie 500g makaronu spaghetti