Zielone naleśniki

Zielone naleśniki szpinakowe

print

Zielone naleśniki szpinakowe

Zielone, bo ze szpinakiem. Lubię szpinak 🙂

– opakowanie mrożonego szpinaku (może być nawet już rozdrobniony, ten w listkach trzeba drobno posiekać,

– dwa jajka,

– o,5 l wody,

– 1,5 – szklanki mleka (mniej więcej),

– 50 dag mąki,

– oliwa – 2 łyżki,

– sól,

– pieprz;

Mrożony szpinak zalewam gorącą wodą (pół litra), wtedy po chwili jest już rozmrożony. Dodaję jajka, oliwę, sól, pieprz, mąkę i tyle mleka, żeby powstało ciasto trochę gęściejsze niż na zwykłe naleśniki. Odstawiam na kilkanaście minut i smażę. Podaję z pastą z czerwonej soczewicy lub z twarogiem doprawionym czosnkiem.

Zielone naleśniki
Zielone naleśniki

Smakowały Ci nasze zielone naleśniki szpinakowe? Mamy więcej pomysłów na smaczną i prostą kolację – znajdziesz je tutaj: Pomysły na kolację